Esitiedot

Alla olevalla lomakkeella voit lähettää esitiedot botuliinihoitoa varten. Täytä ja lähetä lomake ennen saapumista hoitokäynnille. Lomaketiedot ovat luottamuksellisia ja tulevat vain Pasilan Hammashoidon ja Totalmedin käyttöön. Tietoja ei käytetä markkinointiin eikä luovuteta kolmansille tahoille.

TIETOA BOTULIINIHOIDOSTA

Botuliinihoidossa käytetään A-tyypin botuliinitoksiinia, joka rentouttaa lihaksia. Tämä ehkäisee lihaksia supistumista. Botuliinin vaikutus häviää ajan myötä täysin, ja kaikki sen vaikutukset ovat ohimeneviä. Pistoskohdasta voi tulla verenvuotoa ja voi syntyä mustelmia. Pistäminen voi aiheuttaa kipua, kirvelyä, turvotusta. Hoidon jälkeen voi esiintyä myös lievää päänsärkyä. Hoidetulla alueella voi esiintyä pientä lihasten epäsymmetriaa tai jähmeää tunnetta, joka tasaantuu tavallisesti 2 viikon kuluessa. Suun ja leukojen alueen toimenpiteissä voi olla aluksi tunnetta, joka voi vaikuttaa hieman puheeseen ja erityisesti puremiseen. Bruksismin hoidon kohteena ovat purentalihakset joiden välittömässä läheisyydessä sijaitsee myös hymyyn vaikuttavia lihaksia, harvinaisena haittavaikutuksena voi olla lievä vaikutus hymyyn. Botuliinitoksiinin osalta on raportoitu hyvin harvoin haittavaikutuksia muissa lihaksissa, kuin niissä mihin lääkeainetta on pistetty. Jos havaitset lihasheikkoutta tai muita sivuvaikutuksia, ota yhteyttä.

ENNEN HOITOA: Tauota mahdolliset Omega3 kalaöljyvalmisteet 1-2 vk ennen. Hoidettava alue (kasvot) tulee puhdistaa meikistä. Potilaan ja hoidettavan ihoalueen tulee olla terve. Käsittelyn vaikutus alkaa 2-4 päivän kuluessa ja vahvistuu ensimmäisen 2 viikon ajan. Vaikutus on yksilöllistä ja kestää keskimäärin 3-6 kuukautta. Kestoaikaan vaikuttavat käsitelty alue ja lihasten luontainen aktivaatio. Minimi hoitoväli botuliinihoidoissa on 3 kuukautta. Jos sinulla on jokin tärkeä tilaisuus tai vastaava, niin hoito on järkevää tehdä viimeistään kaksi viikko ennen. Maksuton jälkitarkastus sovitaan tarpeen mukaan. Jälkitarkastus tehdään tarvittaessa n. 2 viikon kuluttua käsittelystä. Vahvistan saaneeni tarvittavat tiedot hoidosta ja sen mahdollisista haittavaikutuksista. Minulla on ollut mahdollisuus esittää kysymyksiä ehdotetusta käsittelystä.